Totemoszlop

A totemoszlopok eredete az ősi, sámánista időkig nyúlik vissza. Totemoszlop 1 - Sign SystemA totemen ábrázolt növény, állat, vagy tárgy tiszteletére utal, vagy azonosulást jelent a totem által ábrázolt istennel, családdal, törzzsel. A spiritualizmus mentén létrejövő hitrendszer és ennek formai megnyilvánulása alapján született ez a marketing eszköz, kihasználva a totemen ábrázolt szimbólummal kapcsolatos ősi beidegződéseket.

Totemoszlop 2 - Sign SystemTotemoszlopot tartós használatra terveznek, magasba szökő formája erőt, kiszámíthatóságot üzen a fogyasztóknak. A beton alapokon nyugvó fém váz, és többnyire fém burkolat időjárásállóságot kölcsönöz a berendezésnek, a megvilágított feliratok vagy arculati elemek messziről is jól felismerhetőek. Építészi, településképi szempontból a totemoszlop olyan, kizárólag információs célú berendezés, amely jellemzően mindkét oldalán az adott cég vagy cégek megnevezését, logóját jeleníti meg, nélkülözve a tevékenységet reklámozó egyéb felhívást. (Városképi szempontból nem minősülnek totemoszlopnak például az üzemanyagtöltő állomásokon elhelyezett, árakat, egyéb üzleti tevékenységet, kampányt hirdető oszlopok.) Magassági és szélességi mérete minimum 1:3 aránnyal rendelkezik.

Az általunk gyártott totemoszlopok készülhetnek standard, előre gyártott rendszerekből, de egyedi formavilággal rendelkező totem legyártása sem jelent akadályt.

A totemoszlopok tervezése és gyártása folyamán a legfontosabb szempont a Totemoszlop 3 - Sign Systemhosszú távú, biztonságos és üzemszerű működtetés. Ezt elérni csak előrelátó tervezéssel, valamint jól megválasztott prémium minőségű alapanyag felhasználással lehet. Legtöbb esetben a Totemoszlop 4 - Sign Systemtotemoszlopok burkolata porfestéssel felületkezelt alumínium lemezből, vagy alumínium kompozit lemezből készül, mely burkolatot egy acél váz hordozza magán. Lehetőség van síkplexis világító felületek kiképzésére, de alkalmazható intarziás előlap is. A dinamikus látványt tovább fokozhatjuk a felület tagolásával, világító dobozbetűk integrálásával, vagy digitális kijelzők használatával. Igazából a formatervezői kreativitás és a fogadó környezet határozza meg a totemoszlopok megjelenését, nyilván szem előtt tartva a megrendelő arculatának megfelelő elvárásokat. A megvilágítás már korszerű, kültéri LED-modulokkal történik, így hosszú távon is gazdaságosan üzemeltethető, minimális energiát, és alacsony karbantartást igénylő eszközök hozhatók létre. Ennek szellemében 3-5 teljes körű garanciát vállalunk az általunk gyártott és telepített eszközökre. Bonyolultabb, -pl. forgó- totemoszlopok esetén javasoljuk, hogy karbantartási szerződés keretein belül rendszeres felülvizsgálattal hosszabbítsuk meg a reklámeszköz élettartamát.

Totemoszlop 5 - Sign SystemMinden totemoszlop egyedi műszaki és grafikai tervezést igényel, ezért vegye fel velünk a kapcsolatot, és szakértő kollégáink megválaszolják kérdéseit. Miután megismerték igényeit, javaslatot tesznek arra, hogy az Ön számára az üzemünkben gyártott totemoszlopok közül melyik megoldás lenne a legideálisabb.