SIGN SYSTEM Gyártó, Kereskedelmi

Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP Plusz-1.2.1-21

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési

kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projektazonosító:            GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03263

Támogatás összege:         34.600.584 Ft

Támogatás intenzitása: 70%

Projekt címe:                   A SIGN SYSTEM Kft. termelői kapacitásainak

                                           bővítése – komplex technológiafejlesztés

A projekt bemutatása:

A projekt keretében az alábbi tevékenységek megvalósítása került tervezésre:

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése:

– 1 db WECO MicroPulse 302MFK (300 Amper) vízhűtéses Szinergikus Impulzus, HSL (Nagy sebeségű Impulzus), Duplaimpulzus MIG/MAG inverteres, kompakt hegesztőgép beszezrése

– 1 db PB FALCON 3100-175 élhajlító berendezés beszerzése

– 1 db Trotec 8010 Speedy-100r c60 lézervágó gép beszerzése

Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele: Vezetői- és menedzsment tanácsadás és fejlesztés

Képzési szolgáltatások igénybevétele: Tárgyalástechnika oktatás

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása: Napkollektor

Információs technológia-fejlesztés: ODOO Vállaltirányítási rendszer

A fenti új termelőeszközök beszerzése, a Kft. számára több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Az új eszközöknek köszönhetően a gyártott termékek minősége javul, az előre megadott paramétereknek jobban megfelelő termékek gyártására leszünk képesek. A táblagyártás során az egyes elemekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés, minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű berendezések állnak rendelkezésre. A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is.

A Kft. 2012. óta egy tudatos fejlesztési folyamatba kezdett, melynek újabb lépcsőjéhez érkezett. Ez magában foglalja a munkafolyamatok nagyobb kontrolálását és optimalizálását, melynek egyik sarkalatos pontja a minőségi ellenőrzés. A Kft. az új gépek beszerzésével a termékek gyártási pontosságát növelni tudja, amely egyrészt hozzájárul a kapacitások növekedéséhez, ezáltal a vevői többletigények maximális kielégítéséhez, másrészt a rövidebb gyártási idő növeli a Kft. versenyképességét a piacokon. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával rendelkező gépek megfelelő képzettségű szakembergárdát igényelnek, mely humánerőforrás állománnyal cégünk rendelkezik.

Az új gépek beszerzésének következtében az új technológiai megoldás rendelkezésre állásával a Kft. olyan komponensek gyártását is el tudja vállalni, amelyek gyártására jelenleg nem voltak adottak a feltételek, ezáltal bővül a Kft. termékeinek köre, illetve profilja, mely egyben vevőkörbővülést is eredményez. A berendezések beszerzése biztosítja a gyártott termékek megfelelő minőségét. Az eszközök beszerzése nagyban hozzájárul a Kft. kapacitásainak bővítéséhez, piaci céljainak eléréséhez. A projekt eredményeként a beszerzésre kerülő gépeket kezelő személyek munkájára hosszú távon szükség lesz, illetve a vállalkozásunk több olyan típusú munkát tud vállalni, amely elvégzéséhez ezen eszközök elengedhetetlenek.

A projekt 2022. december 31. napján fejeződhet be.

GINOP-1.2.8-20-2020-02610 – Termelői kapacitások bővítése a SIGN SYSTEM KFT.-nél

A kedvezményezett neve: SIGN SYSTEM Gyártó, Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Termelői kapacitások bővítése a SIGN SYSTEM KFT.-nél

A szerződött támogatás összege: 13.650.000,- Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt alapvető célja egy teljesen új termelő eszköz beszerzése. Az eszközbeszerzés, mely jelen esetben 1 db fiber lézervágó berendezés (teljes költsége nettó 19.500.000,- Ft) jelenti, a Kft. számára több szempontból is kiemelkedő fontosságú. A beszerzésre kerülő eszköz célja a sík fémlemezek darabolása. A berendezés a lézer sugarat CNC vezérelt szánrendszeren keresztül juttatja el a daraboló felületre. A számítógépen előkészített file-t be kell tölteni a gép memóriájába, a síklemezt el kell helyezni a munkaasztalon és a lézer berendezés emberi beavatkozás nélkül, automatikusan kivágja az elemeket az előre meghatározott paraméterek szerint. Ezen eszköz beszerzésével a gyártott termékek minősége javul, az előre megadott paramétereknek jobban megfelelő termékek gyártására leszünk képesek. A táblagyártás során az egyes elemekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés, valamint minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű lézervágó berendezés áll rendelkezésre. A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is. A SIGN SYSTEM Kft. 2012. óta egy tudatos fejlesztési folyamatba kezdett, melynek újabb lépcsőjéhez érkezett. Ez magában foglalja a munkafolyamatok nagyobb kontrolálását és optimalizálását, melynek egyik sarkalatos pontja a minőségi ellenőrzés.

A Kft. az új gép beszerzésével a termékek gyártási pontosságát növelni tudja, amely egyrészt hozzájárul a kapacitások növekedéséhez, ezáltal a vevői többletigények maximális kielégítéséhez, másrészt a rövidebb gyártási idő növeli a Kft. versenyképességét a piacokon. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával rendelkező gép megfelelő képzettségű szakembergárdát igényel, mely humánerőforrás állománnyal cégünk rendelkezik. Az új gép beszerzésének következtében az új technológiai megoldás rendelkezésre állásával a Kft. olyan komponensek gyártását is el tudja vállalni, amelyek gyártására jelenleg nem voltak adottak a feltételek, ezáltal bővül a Kft. termékeinek köre, illetve profilja, mely egyben vevőkörbővülést is eredményez. A fiber lézervágó berendezés beszerzése biztosítja a gyártott termékek megfelelő minőségét. Az eszköz beszerzése nagyban hozzájárul a Kft. kapacitásainak bővítéséhez, piaci céljainak eléréséhez. A projekt eredményeként a beszerzésre kerülő gépet kezelő személyek munkájára hosszú távon szükség lesz, illetve a vállalkozásunk több olyan típusú munkát tud vállalni, amely elvégzéséhez ezen eszköz szükséges, így a munkavállalói létszám növekedését eredményezheti a fejlesztés. A koronavírus miatti 2020. első felében elszenvedett árbevétel csökkenést így 2020. második félévében megpróbáljuk ellensúlyozni, és egyrészt a megtartott munkaerőt mind inkább optimálisan használni, mind pedig új munka vállalása

révén új munkavállalók felvételét indukálni.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02610